Света литургия на 12 ноември

На 12 ноември, събота, Отец Даниел от РПЦ „Света Мария Египетска“ отслужи литургия за енориашите на БПЦ „Свети Николай Чудотворец“. Службата се проведе в сръбската църква „Свети Петър и Павел“. В литургията участваха Отец Миладин от сръбската църква и иподякон Сотири от РПЦ в Къминг. В своята проповед Отец Даниел спомена Евангелието от Апостол Лука 8:16-21

8:16 „ И никой, като запали светило, не го захлупва със съд, нито го туря под одър, а го туря на светилник, за да виждат светлината ония, които влизат.“

Отец Даниел обясни тази притча с необходимостта човек да се грижи за своята душа като посещава църква редовно, изповядва се и взема причастие.

Отец Даниел говори и за живота и мъченическата смърт на свети свещеномъченик Зиновий, епископ Егейски и сестра му Зиновия. Това са двама светци, които са живели благочестив живот и в момент на изпитание са защитили своята християнска вяра, като са отдали живота си за нея.

Благодарим на Отец Миладин и иподякон Сотири за участието в литургията. Благодарим на всички, които дойдоха на службата.

Бог да благослови и помага!

Share this post

Вход за да публикувате коментар

0 Коментари

Бъдете първият, който ще напише коментар към публикациата.